Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fem Poble aprova inicialment la nova residència de Sallent amb el compromís de garantir-ne una gestió sense lucre privat

El Ple de Sallent va votar unànimement dimecres a favor de l’aprovació inicial del projecte de la nova residència amb dubtes sobre la taula i compromisos forçats per l’oposició

La nova residència residència de Sallent inicia la seva tramitació després que els tres grups polítics (ERC, Junts i Fem Poble) es comprometessin a inici de legislatura a fer-la una realitat com més aviat millor. Dimecres tot el Plenari de Sallent va votar-hi unànimement a favor, tot i que l’oposició va requerir al govern un compromís de treball consensuat i de participació ciutadana per tirar-ho endavant.

Fem Poble va retreure al govern d’ERC que haguessin perdut un any i mig decidint on la volien ubicar per acabar donant la raó als grups de l’oposició i construir-la a la Fàbrica Vella. “Després de 18 mesos aturats, ara tot són presses i el govern no ha mantingut l’esperit de treball conjunt”, va defensar el regidor Guillem Cabra. Va afegir que “ERC ha enganyat els seus votants i no ha fet la residència on havia promès, i ens ha fet perdre un temps que valia or”.

L’oposició sallentina també es va mostrar sorpresa per haver-se assabentat per la premsa dels canvis que havia demanat el govern als arquitectes redactors sense informar-ne als altres grups. “Aquesta actitud no ajuda a assolir un treball acordat, no teixeix Sallent”, va lamentar Guillem Cabra.

“L’edifici hauria de ser més sostenible i té un 86% d’habitacions compartides. Un disseny que no facilita l’autonomia dels residents.”

GUILLEM CABRA 

Amb tot, Fem Poble va reiterar el seu compromís per modificar tant com es pugui el projecte perquè sigui adaptat a les necessitats de Sallentrespongui als models de futur, avanci en sostenibilitat i la gestió sigui pública i finançada èticament. El regidor Guillem Cabra va destacar que “aquest projecte està desfasat, pensat fa més de 5 anys sense tenir en compte els models actuals”. 

Segons Fem Poble, el projecte presenta deficiències tècniques recollides en informes de l’enginyer i l’arquitecte municipal. A la vegada, “no contempla un espai exterior propi de la residència ni projecta petites unitats de convivència de màxim 15 persones, com les noves residències de futur”. Guillem Cabra va explicar que l’edifici hauria de ser més sostenible i té un 86% d’habitacions compartides, “un disseny que no facilita l’autonomia dels residents”. Per això es va mostrar disposat a “treballar incansablement per modificar tot el que es pugui fins l’aprovació final”.

Pel que fa al finançament, Fem Poble va demanar que es mantinguin les promeses inicials i es consensuï el model, “i que de cap manera en resulti una gestió privada”. Per això el grup a l’oposició va denunciar que “ERC no concreta quines opcions d’inversió pública han treballat amb altres adminstracions”. Així, si no arriben fons públics, Cabra va anunciar que Fem Poble ha aconseguit el compromís d’una cooperativa sense ànim de lucre per participar del finançament de les obres: “no podem permetre que qualsevol Florentino Pérez vingui a fer negoci amb la salut de la gent gran, per això posem propostes factibles sobre la taula”.

Per acabar, Fem Poble va assumir que aquesta residència no és la que haurien projectat si haguessin pogut començar el projecte des de zero, “però la urgència per disposar d’un nou equipament no permetia allargar els tràmits eternament”. Per això Guillem Cabra es va mostrar satisfet que es pugui avançar conjuntament en un projecte llargament reivindicat.