Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fem Poble lamenta el fracàs anunciat de l’aposta de l’habitatge cooperatiu a Sallent

La candidatura municipalista denuncia que el govern d’ERC s’ha dedicat a fer propaganda durant un any i mig amb un projecte que des d’un principi estava condemnat a la fallida

Ha fracassat el projecte que fa un any i mig va anunciar l’Ajuntament de Sallent per destinar 18 pisos a habitatge cooperatiu per a joves. “Una iniciativa molt necessària però mal planejada des de l’origen”, explica el regidor de Fem Poble, Guillem Cabra.

La candidatura municipalista va donar suport des del primer moment al projecte però va avisar al govern i l’alcalde que calia reorientar-lo, que així no funcionaria: “es tractava d’un pla desproporcionat per a Sallent, a preus massa elevats i sense un impuls social al darrere”, assenyala Cabra.

Fem Poble considera que “part del fracàs ha estat degut a la despreocupació del govern municipal que ha delegat la protecció del dret a l’habitatge a un tercer, sense esmerçar-hi tots els esforços per fer-ho possible”.

“Part del fracàs ha estat degut a la despreocupació del govern municipal que ha delegat la protecció del dret a l’habitatge a un tercer, sense esmerçar-hi tots els esforços per fer-ho possible”.

Després de diverses crides a la població, el projecte s’ha descartat per manca de veïns que vulguessin formar-ne part. Un dels motius que destaca Fem Poble és que “el cost econòmic feia difícil l’accés als habitatges, encara més per als joves”. El grup polític, actualment a l’oposició, lamenta que “Ribalta i el seu govern han començat la casa per la teulada i s’han dedicat a fer propaganda política sense cap resultat tangible”.

Guillem Cabra recorda que fa anys que han posat sobre la taula un projecte global en polítiques d’habitatge “que no passa per crear petits bolets sinó per convertir-ho en una preocupació central de l’Ajuntament”.

Algunes de les mesures que creuen necessàries són la implantació d’una oficina local d’habitatge, que permeti al consistori emprendre polítiques serioses d’habitatge i que serveixi per revertir la pèrdua d’habitants i l’envelliment de la població de Sallent.

També caldria disposar d’un cens per localitzar els pisos buits. Les últimes dades parlaven de 700 habitatges buits a Sallent, un de cada tres de grans propietaris. Una altra mesura és “l’impuls d’un programa de rehabilitació d’habitatge antic, amb un pressupost generós”.