Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fem Poble projecta un espai obert de lleure i cultura al carrer Molí de Sallent

El grup a l’oposició ha fet arribar la proposta a l’equip de govern per fer un Sallent més agradable, com també la peatonalització del carrer del Cós

El grup municipal de Fem Poble ha proposat al ple de l’Ajuntament de Sallent un projecte per reconvertir el solar del carrer del Molí en una zona de lleure i cultura a l’aire lliure. L’aprovació d’una permuta entre l’INCASÒL i l’Ajuntament obre la porta a pensar quins usos es volen donar a aquest espai i per això el grup a l’oposició aposta per fer-hi una intervenció que no requereix una despesa elevada i tindria un alt impacte social i cultural.

El disseny es basa en esponjar la zona amb graderies a diferents alçades, de cara al riu, que delimitarien una nova àrea amb múltiples opcions d’ús, com a lloc de descans i trobada entre veïns però també de programació d’activitats culturals o de lleure. La intenció és que qui l’aprofiti més siguin els equipaments propers, com l’escola de música i l’esplai, per programar-hi concerts i audicions o per les activitats d’educació en el lleure.

La remodelació també serviria per millorar la seguretat del carrer Molí, que actualment és molt estret i amb el pas de cotxes suposa un perill a l’entrada de l’auditori de l’escola de música. A més, l’actual façana de la comissaria de Policia Local s’embelliria amb un mural que podria homenatjar algun episodi de memòria històrica del municipi.

foto actual molí

Estat actual del solar del carrer Molí que ara és propietat de l’Ajuntament de Sallent.

La proposta té quatre objectius: dignificar una zona molt degradada, millorar la seguretat i amplada del carrer, dotar d’un espai multiús de lliure accés a la població i aprofitar la proximitat d’equipaments com l’escola de música o l’esplai perquè puguin dur-hi a terme activitats.

La regidora de Fem Poble, Clara Ferrés, ha explicat al Ple que “ara no cal construir un nou immoble, Sallent ja té tres espais que esperen que els aprofitem: Cal Bosch, Cal Sala i l’edifici de la plaça de la Pau”. A més, en un moment en què el consistori ha de fer front a una gran despesa com la nova residència, “aquesta intervenció suposa una millora pel municipi sense generar un gran cost econòmic”.

El projecte se suma a un pla que Fem Poble ha anat desgranant per fer de Sallent un poble més amable i agradable. Inclou, entre altres iniciatives, la peatonalització del carrer del Cós, la rehabilitació d’habitatges del casc antic o la creació d’un recorregut segur des del Poblenou fins al parc municipal per transitar-hi en bici o a peu i anar a l’escola sense cotxe.