Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

La nova residència de gent gran de Sallent serà pública

La pressió popular, sindical i política aconsegueix que finalment hi hagi un acord per finançar la residència 100% amb recursos municipals

Al ple extraordinari de desembre s’aprova definitivament el projecte de la nova residència, així com els pressupostos del 2022 que permetran finançar-la. Després de dos anys i mig en què el govern d’ERC havia plantejat un escenari on entrava finançament extern per construir el nou equipament (i per tant per gestionar-lo), finalment no serà així.

Les previsions econòmiques del govern Ribalta eren pessimistes. Un cop tancades totes les portes de finançament públic (Generalitat, Diputació) el govern va presentar a la resta de grups polítics l’opció de fer una licitació de la construcció i la gestió a una empresa privada, tot i que mantenint-hi la participació prioritària de l’Ajuntament.

Finalment, la pressió política, social i sindical ha permès retornar a la idea inicial: una residència totalment pública. L’arribada de noves herències a l’Ajuntament, la possibilitat d’utilitzar romanent (estalvi) i la venda d’un pis de Barcelona seran suficients perquè l’endeutament de l’Ajuntament no s’enfili a límits astronòmics.

És una victòria de tothom qui defensa els serveis públics, dels qui volem que la nostra gent gran sigui cuidada amb tots els drets i garanties. Felicitem-nos!