Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Les 5 propostes de Fem Poble per millorar el pressupost de 2022, rebutjades per ERC

Per fer de Sallent un poble més amable, Fem Poble ha presentat 5 propostes per millorar el pressupost del 2022; totes han estat rebutjades pel govern d’ERC

Coincidint amb el debat del pressupost pel 2022 , Fem Poble ha portat al ple de desembre 5 propostes per millorar el document presentat pel govern municipal.

Passada mitja legislatura, des de la candidatura municipalista s’ha assumit que el govern liderat per Oriol Ribalta no apostarà fortament per l’habitatge, la participació ciutadana, les polítiques feministes o la sobirania energètica. Però les 5 petites propostes per millorar el projecte de pressupost 2022 tampoc han estat acceptades pel govern d’ERC.

A continuació, es poden consultar les 5 propostes presentades per Fem Poble.

1. Projecte de peatonalització del carrer del Cós – Rebutjada

El carrer del Cós ha sofert un procés de degradació.

Per això, hem proposat la redacció d’un projecte de peatonalització i reurbanització del carrer, que embelleixi l’espai i millori l’experiència de qui hi passeja, facilitant la implantació de comerços i revitalizant l’habitatge.

2. Un carril bici fins a l’institut – Rebutjada

Hem vist amb estupefacció la remodelació del passeig de l’Estació sense carril bici.

En un moment d’emergència climàtica, cal afavorir els trajectes curts alternatius al cotxe. Per això, cal traçar un primer carril bici des de plaça Catalunya fins a l’Institut, una primera experiència a replicar en altres vies de Sallent.

3. Millora i canvi de parcs infantils – Rebutjada

Hem proposat la renovació i ampliació de parcs i zones lúdiques, més enllà del gronxador i el tobogan

Facilitant l’accés a infants amb diversitat funcional; amb múltiples propostes de joc creatiu i col·laboratiu; inclusius per edat, gènere i origen cultural; amb espais verds i segurs.

4. Impuls d’un model cultural de creació – Rebutjada

Sallent té una manca de polítiques culturals de creació, com tallers de teatre, d’art, música, audiovisual…

Les accions culturals de l’Ajuntament s’han de diversificar i apostar per més espais de treball comunitari i de participació.

5. Estudi de viabilitat d’una piscina d’estiu – Pressumptament assumida en altres partides

El juliol vam aprovar al Ple estudiar la viabilitat del servei de piscina pública municipal d’estiu a Sallent.

Com que encara no s’ha contractat ningú per dur a terme l’estudi, hem proposat incloure una partida al pressupost per iniciar-lo el
més aviat possible.