Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Atrevim-nos, obrim l’ajuntament de bat a bat

L’abril del 1979 s’elegien els primers ajuntaments democràtics després del franquisme. Les institucions de baix, les que més ens toquen i més ens defineixen. Des de llavors, l’Ajuntament de Sallent, com molts altres, ha evolucionat cap un model d’institució allunyada de la ciutadania. Buida de contingut, amb polítics poc compromesos a esprémer tot el potencial del municipalisme. Mica en mica ha anat creixent un mur que separa la plaça de la Vila de la resta dels veïns i veïnes.

Tot i això, a Sallent no ens hem quedat aturats. La vida social de la nostra vila ha vist néixer multitud de projectes que ens han fet com som. Les Enramades, el Carnaval i La Fumera; associacions de dones i de gent gran; la recuperació de músiques i figures festives genuïnes i la construcció del Maqui, les treballadores de La Fumera i la Joana la Negra; els moviments juvenils i les lluites per un habitatge digne; clubs de lectura i grups de teatre; associacions esportives i d’educació en el lleure.

Sallent és poble perquè tenim un teixit reforçat i compromès, que ens fa ser com som. I aquest pòsit resistent i creatiu, l’energia i les idees que hem cultivat al carrer ens empenyen a transportar-les dins de l’Ajuntament. Per trencar el mur i obrir-lo de bat a bat. Per retornar la presa de decisió a la ciutadania.

 

“És l’hora d’atrevir-nos a fer les coses diferents.”

Fem Poble

És l’hora d’atrevir-nos a fer les coses diferents. I ho aconseguirem amb el bagatge d’anys construint el Sallent que somiem i que comença a ser realitat; anys d’autogestió i de treballar colze a colze de manera altruista.

Estem a punt perquè tenim llarga experiència, dins i fora de la institució. Perquè no som un projecte influït per altres estructures de partit. Perquè fem dels processos participatius i assemblearis la nostra via per prendre decisions. Perquè ens hem dotat d’un codi ètic que limita sous i càrrecs. Perquè som transparents i volem que l’Ajuntament també ho sigui. Perquè el canvi ja ha començat. 

Leave a comment