Skip to content Skip to footer

SOM POBLE, FEM POBLE

Som una candidatura de veïns i veïnes de Sallent de sectors diversos. Som un projecte ampli, que neix amb el suport de la CUP, però que va més enllà de les llistes habituals que han existit a Sallent. Volem traspassar les antigues dinàmiques i aglutinar en un mateix espai les experiències i lluites que fan del carrer el seu espai natural a Sallent.

Des de fa anys treballem per activar Sallent des de la base: des dels moviments veïnals, associacions culturals, de defensa del territori, de lluita juvenil, de defensa del dret a l’habitatge, cooperatives de consum, la defensa de l’1 d’octubre… organitzats dia a dia per transformar el poble

Què volem?

Per això, partint de les nostres experiències de participació i vida associativa volem transportar el dinamisme, la lluita, el compromís i l’alegria també dins l’ajuntament. Que la institució sigui un reflex del poble. Que el poble mani i el govern obeeixi. Recollint l’esperit de l’1 d’octubre volem treballar per desbordar les institucions i posar-les al servei del poble.

Per què?
 • Necessitem un canvi: portem 28 anys de governs de dreta a Sallent, amb només un parèntesi de quatre anys. Cal que posem l’ajuntament al servei de la vida digna de les veïnes i veïns.
 • Ens cal un ajuntament compromès. No volem polítics que facin de l’ajuntament la seva forma de viure. Cal posar-hi hores, compromís i feina. La gent que estem acostumats a destinar hores i hores al poble sense cap remuneració som la millor garantia que això sigui possible.
 • Volem fer reviure Sallent. Som un dels pobles més envellits de Catalunya, perdem població, centenars d’habitatges es fan malbé, els joves marxen del poble… cal canviar-ho! Cal que Sallent torni a brillar, que obrin noves botigues, que els joves es quedin, recuperar habitatges, crear noves oportunitats laborals. Cal governar prioritzant l’acció social, portant al límit les limitacions institucionals i superant-les.
 • El municipi, punta de llança de la sobirania. És important tenir candidatures fortes que defensin la sobirania. Totes les sobiranies. Només si ens autodeterminem cada dia, també als ajuntaments, aconseguirem ser lliures.
El nostre projecte

Principis bàsics

Treballem sobre els següents principis:

 • Els serveis públics, a mans de l’ajuntament.
 • Sobirania (financera, alimentària, residencial…)
 • Polítiques socials
 • Prioritzar les necessitats reals de la gent
 • Drets per tothom
 • Poble inclusiu. Tothom hi té cabuda
 • Potenciem la feina dels col·lectius i entitats
 • El poble mana, el govern obeeix
 • Decidim-ho tot. Participació
 • L’ajuntament és una eina, no una finalitat
 • Compromís
 • Un peu a l’ajuntament i l’altre al carrer
 • No sobresous
 • No acumulació de càrrecs
 • Assemblearisme
 • Pressupostos municipals amb perspectiva de gènere
 • Polítiques socials, econòmiques i d’habitatge amb perspectiva de gènere
 • Un poble ple de cultura i esport a l’abast de totes les unitats familiars, sense biaix de gènere, ni d’edat, ni econòmic, ni d’orientació sexual.

MANIFEST

Les persones que formem part de Fem Poble Sallent, una candidatura municipalista i tranformadora, hem signat aquest manifest per liderar un projecte de canvi.

Perquè volem que els sallentins i sallentines siguin plenament sobirans. Volem construir un poble que no depengui de grans bancs i voltors econòmics. Retornar l’aigua i tots els serveis bàsics al poble. Prendre decisions col·lectives. Omplir-nos de sobiranies. Defensar la democràcia radicalment.

Som els hereus de la tradició obrera, de les revoltes populars, dels maquis i els lluitadors antifranquistes, dels primers ajuntaments democràtics que van apostar per obrir l’ajuntament i fer política pel poble. Perquè estem convençuts que el futur no és gris. Som capaços d’imaginar un Sallent diferent, però sobretot som capaços de fer aquest somni realitat. Perquè la història és nostra i l’omplirem de colors.

Som les que hem compartit espais, crits, alegries i somriures. Paraules i lluites. Les que volem cooperar i no competir. Les que ens emocionem amb la cultura i gaudim de les festes populars. Som els parlars de les nostres places: el català, el castellà, el berber, el romanès, l’àrab, el xinès o el wòlof.

Perquè les dones som la meitat de la població, volem viure en un poble on cada decisió es prengui tenint-nos en compte. Perquè les polítiques feministes són polítiques per a tothom. Volem educar els nostres fills en una escola pública i de qualitat. Volem una sanitat pública i per a tots; el dret d’envellir dignament. Som la lluita contra la pobresa. Exigim un treball digne. Que ningú quedi exclòs. Tenim dret a una vida digna.

. El color de la radicalitat democràtica. L’ètica política i l l’honestedat. Des del convenciment que podem fer-ho. Amb el rigor d’un projecte de poble pensat des de la base. Amb valentia. Som els que creiem en les paraules; i pensem que han de deixar de ser buides. Som les que volem retornar a la democràcia, a la presa de decisions col·lectives i no delegar la nostra responsabilitat.

Perquè fem poble a cada festa popular organitzada amb les nostres mans; a cada protesta contra la misèria i la injustícia; cada matí quan aixequem la persiana del comerç local o anem a comprar-hi. Perquè naixem de l’amor i l’entrega pel nostre poble, i volem que aquesta energia sigui present a l’Ajuntament. Obrim les finestres de l’Ajuntament i que s’impregni de compromís, il·lusió i perseverança.

Perquè volem viure en un poble on valgui la pena viure-hi. On tothom hi tingui cabuda vingui d’on vingui. Som veïns i veïnes de Sallent amb un objectiu: retornar la política al poble. Som avis i àvies que volem viure amb plenitud, som joves que volem arrelar al poble i omplir-lo de vida, som treballadors precaris, som els que fa anys que esperem un bus puntual i que respongui als horaris de treballadors i estudiants, som mestres, empresaris, estudiants, paletes, cooperativistes, educadors socials, jubilats, arquitectes, electricistes, sanitaris, periodistes, comerciants… som la gent senzilla, les que no volem delegar el nostre dia a dia.

Som Poble i fem poble

Candidatura fem poble