Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sallent es declara municipi feminista i s’hi compromet amb mesures concretes

Fem Poble ha omplert de contingut les mesures en perspectiva de gènere que ha aprovat el plenari sallentí

El ple de Sallent ha aprovat per unanimitat declarar-se municipi feminista a través d’una moció amb 21 compromisos per executar. Fem Poble ha treballat aquestes mesures amb la voluntat que l’Ajuntament faci un pas important en les polítiques de gènere. La regidora de Fem Poble, Marta Busquets, va explicar que en un principi la moció que va fer arribar el govern “era buida i molt genèrica i per això l’hem omplert de contingut”. Així, la candidatura municipalista ha afegit una quinzena de mesures que ara s’hauran de desenvolupar.

Per exemple, la revisió dels llocs de treball de l’Ajuntament per evitar l’escletxa salarial i augmentar el sou dels sectors més feminitzats (neteja, atenció domiciliària, infermeria…), la definició de protocols clars d’actuació en casos d’assetjament sexual, impulsar un Consell de Dones amb partida pressupostària, treballar el pressupost municipal amb perspectiva de gènere, elaborar una revisió urbanística en clau feminista, impulsar un pacte local contra les violències masclistes o acabar amb el model binari de gènere als espais públics (lavabos i vestidors).

“No es tracta de declarar-nos feministes, sinó de ser-ho i posar-ho en pràctica.”

Marta Busquets

Busquets destaca que “no es tracta de declarar-nos feministes, sinó de ser-ho i posar-ho en pràctica”. A partir d’ara l’Ajuntament haurà de desplegar les accions per avançar en el feminisme des de tots els àmbits. Per això, la regidora assegura que a Fem Poble vetllaran pel compliment dels compromisos aprovats.

En l’àmbit econòmic, el ple d’ahir també va aprovar una modificació de crèdit per a dotar de partida recursos les ajudes als autònoms i comerciants aprovades al Pla de Xoc contra la crisi. Fem Poble va votar-hi favorablement tot i destacar que encara falta fer arribar tots els recursos pressupostaris per desplegar el Pla de Xoc.

D’altra banda, també es van aprovar les ajudes a les famílies pels llibres de text, les activitats extraescolars i el transport. Unes bases que Fem Poble considera desfasades “perquè no tenen en compte el context de crisi actual” i que podrien comportar que moltes famílies en quedin excloses. A part, el regidor Guillem Cabra va afegir que els barems de puntuació exclouen les famílies amb situacions més precàries i concretes, com haver perdut la prestació d’atur. Cabra, també va demanar que el termini no sigui limitat i es permeti acollir-se a les ajudes de manera gradual.

Leave a comment