Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El nou model de recollida de deixalles, sense decisió ciutadana

ERC Sallent “s’ha instal·lat en la majoria absoluta” després de no haver portat a debat altres opcions com el porta a porta o la possibilitat de municipalitzar el servei

Coincidint amb les xerrades impulsades per l’Ajuntament de Sallent sobre el nou sistema amb contenidors intel·ligents, Fem Poble denuncia la falta de debat públic i de participació de la població en l’elecció del nou model de recollida selectiva.

Després que el govern decidís en solitari el canvi en el sistema de recollida selectiva, Fem Poble assenyala que ERC “s’ha tornat a instal·lar en el govern a cop de majoria absoluta”. L’executiu sallentí no ha posat sobre la taula els pros i contres d’altres models, com el porta a porta, que permet eliminar els contenidors dels carrers. Han negat així la possibilitat que s’obrís un debat públic sobre quina era la millor manera per impulsar la recollida selectiva a Sallent, i també la realització d’una consulta sobre la qüestió.

La regidora de Fem Poble, Clara Ferrés, es pregunta “per quin motiu un govern que és suposadament d’esquerres no ha volgut organitzar un referèndum perquè els sallentins i sallentines decidissin sobre el futur d’un servei públic”.

“Per quin motiu un govern que és suposadament d’esquerres no ha volgut organitzar un referèndum perquè els sallentins i sallentines decidissin sobre el futur d’un servei públic.”

GUILLEM CABRA 

Fem Poble també denuncia que l’Ajuntament no ha estudiat la possibilitat de municipalitzar el servei. En paraules de Ferrés: “gestionar la recollida directament des de l’Ajuntament permetria tenir el control sobre la situació laboral dels treballadors i garantir la defensa dels seus drets, prioritzar el criteri de servei públic deslligat dels interessos privats, facilitaria el control del servei i reduiria el cost econòmic”.